Du trenger:
- 800 g høyrygg fra storfe
- 1 ts salt
- 2 ss smør
- 2 løk
- 4 hvitløkfedd
- 4 middels store tomater eller 1 boks hermetiske tomater
- 1 ss tomatpure
- 3 dl rødvin
- 12 sjalottløk eller perleløk
- 1 klype kanel
- 1 klype nellik
- 1 laurbærblad
- salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i terninger på 2×3 cm. Gni saltet inn i kjøttet. Ha smør i en stekepanne og brun kjøttet i to omganger så det får en god stekeskorpe. Finhakk løk og hvitløk. Ha det i gryta og stek det i ca. to minutter.
Tilsett hakka tomater, tomatpure, vin, vann og krydder. Ta skallet av sjalottløkene og ha de i gryta. La det småkoke i 2-3 timer til kjøttet er mørt. Fyll på litt vann dersom det koker tørt og smak til med salt og pepper til slutt.
Server med kokte poteter eller potetmos.
«Smakfull oksegryte!»
