Vurdering

4.5
(32)

Stifado

Du trenger:

  • 800 g høyrygg fra storfe
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 2 løk
  • 4 hvitløkfedd
  • 4 middels store tomater eller 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 3 dl rødvin
  • 12 sjalottløk eller perleløk
  • 1 klype kanel
  • 1 klype nellik
  • 1 laurbærblad
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i terninger på 2×3 cm. Gni saltet inn i kjøttet. Ha smør i en stekepanne og brun kjøttet i to omganger så det får en god stekeskorpe. Finhakk løk og hvitløk. Ha det i gryta og stek det i ca. to minutter. 

Tilsett hakka tomater, tomatpure, vin, vann og krydder. Ta skallet av sjalottløkene og ha de i gryta. La det småkoke i 2-3 timer til kjøttet er mørt. Fyll på litt vann dersom det koker tørt og smak til med salt og pepper til slutt. 

Server med kokte poteter eller potetmos.

«Smakfull oksegryte!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 32

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter