Vurdering

4.1
(41)

Suksesskake

Suksesskake, gul kake, suksessterte – uansett hvilket navn, så er denne kaken en definitiv klassiker. Og klassikere har jo blitt klassikere av en grunn. Det finnes et utall varianter av denne kaken, og her har du min. Jeg synes den er fantastisk. Mange opplever at kremen blir rennende når de lager en variant av klassikeren. I denne oppskriften finner du trikset som gir deg en perfekt krem som er fast og fin.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 6 eggehviter
  • 220 g melis
  • 220 g mandler

Kremen:

  • 6 eggeplommer
  • 1,5 dl kremfløte
  • 180 g sukker
  • 200 g smør

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Finmal mandlene.

Pisk eggehvitene til det skummer.Ha i melisen litt og litt og pisk til eggehvitene er helt stive. Vend forsiktig mandlene inn i røren med en slikkepott.

Ha røren i en smurt form på ca 24 cm, og stek på 160 grader i ca 40 minutter. La kaken avkjøles i formen.

Imens kaken avkjøles lager du kremen. Kok opp eggeplommer, fløte  og sukker under stadig omrøring. La kremen være på kokepunktet til den tykner. Dette tar ca ti minutter. Sett kremen til avkjøling.

Trikset for og få en stiv krem, er å avkjøle kremen til romtemperatur før du pisker inn romtemperert smør. Del smøret i terninger. Pisk inn litt og litt smør. Nå skal kremen være stiv.

Når mandelbunnen er helt avkjølt tar du og løsner den fra formen. Dersom det virker som om bunnen går i stykker kan du fryse den i ti minutter og så løsne bunnen forsiktig fra formen .

Legg bunnen på et fint fat og fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med mandler eller salte pistasjnøtter.

«Suksesskake er en klassiker som aldri går av moten!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 41

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter