Du trenger:
- 20 g surdeigsstarter
- 50 g siktet rugmel
- 50 g vann
- 100 g siktet rug
- 100 g grov rug
- 100 g siktet hvetemel
- 100 g fin sammalt hvete
- 50 g solsikkefrø
- 50 g gresskarkjerner
- 380 g vann
- 1 ss sirup
Slik gjør du:
Bland 20 g surdeigsstarter med 50 g siktet rugmel og 50 g vann. Vannet skal holde 25 grader. La det stå på kjøkkenbenken i 14-16 timer. Da er surdeigen klar til bruk
Bland så sammen alle ingrediensene til brødet og surdeigen. Ha deigen i en godt smurt form og sett det til heving i romtemperatur i ca. 4 timer. Sett så brødet i kjøleskapet i 18-24 timer. Ta det ut av kjøleskapet ca en time før steking.
Stek brødet midt i ovnen på 230 grader i ca. 35 minutter.
«Saftig og nydelig rugbrød!»
