Vurdering

4.2
(16)

Surdeigs rugbrød

Du trenger:

  • 20 g surdeigsstarter
  • 50 g siktet rugmel
  • 50 g vann
  • 100 g siktet rug
  • 100 g grov rug
  • 100 g siktet hvetemel 
  • 100 g fin sammalt hvete 
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g gresskarkjerner
  • 380 g vann
  • 1 ss sirup

 

 

Slik gjør du:

Bland 20 g surdeigsstarter med 50 g siktet rugmel og 50 g vann. Vannet skal holde 25 grader. La det stå på kjøkkenbenken i  14-16 timer. Da er surdeigen klar til bruk 

Bland så sammen alle ingrediensene til brødet og surdeigen. Ha deigen i en godt smurt form og sett det til heving i romtemperatur i ca. 4 timer. Sett så brødet i kjøleskapet i 18-24 timer. Ta det ut av kjøleskapet ca en time før steking.

Stek brødet midt i ovnen på 230 grader i ca. 35 minutter.

«Saftig og nydelig rugbrød!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 16

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter