Vurdering

4.5
(35)

Surdeigsbrød med spelt

Herlig surdeigsbrød med spelt. Mitt favorittbrød.

Du trenger:

  • 20 g surdeigsstarte
  • 65 g vann på 25 grader
  • 65 g siktet speltmel
  • 400 g siktet speltmel
  • 200 g spelt sammalt fin
  • 10 g salt
  • 4 dl vann 

Slik gjør du:

Bland 20 g surdeigsstarter med 65 g vann og 65 g sikta speltmel. Bland dette sammen og la det stå tildekket under plast på kjøkkenbenken i 12-14 timer. Da har du 150 g frisk surdeig til å bruke i brødet. Bland alt det tørre i en bolle. Varm vannet til 25 grader. Bland vannet i det tørre og tilsett surdeigen.

Kna deigen ca. 3 minutter. Ha litt mer mel på bakebordet dersom deigen er klissete. Deigen skal være litt løs, så ikke tilsett for mye mel. Du kan og kjøre deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 3 minutter.

Ha deigen tilbake bollen, dekk til med plast og la den heve i romtemperatur 4-6 timer.

Ha deigen i en brødform eller form den til et brød. La den stå i kjøleskap i 12-24 timer. Ta det ut ca 1 time før det stekes. Stek på 250 grader i 20 minutter. Skru ned temperaturen til 180 grader og stek i ca. 10 minutter til.


«Enkelt og  godt surdeigsbrød!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 35

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter