Vurdering

4.5
(28)

Svineschnitzel med erter og bacon

Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett. Den lages med tynnskåret kalvekjøtt. Her er en variant med svinekjøtt og supergodt tilbehør. Enkel og god middagsmat

[one-third-first]

Du trenger:

  • 600 g renskåret svinekjøtt f.eks flatbiff
  • 1 egg
  • 1 dl mel
  • 2 dl brødrasp
  • 1 ts salt
  • 3 ss solsikkeolje
  • 300 g erter
  • 100 g bacon
  • 1 ss smør
  • Tilbehør:
  • remulade (se oppskrift her)
  • 4 sitronskiver
  • 1 kg poteter
  • 4 ss olivenolje

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Lager du remuladen fra bunnen begynner du med den. Oppskrift finner du her.

Behold skallet på potetene, men vask de godt. Skjær potetene i båter og ha de i en ildfast form med bakepapir i bunnen. Ha over olivenolje og strø litt salt over. Sett i ovnen på 220 grader i 20 minutter.

Skjær tynne skiver med svinekjøtt, bank de ekstra tynne med kjøtthammer eller et kjevle. Bland 1 ts salt i melet. Vend de i mel og saltblandingen, så egg og brødrasp.

Ha 3 ss solsikkeolje i en panne og stek schnitzelene på middels varme i ca. 3 minutter på hver side. Mens de steker, skjærer du bacon i små biter. Stek baconet på høy varme i ca. 2 minutter i en annen panne. Ha i en pose tinte selskapserter og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i 1 ss smør og rør dette inn i blandingen.

Server schnitzelen med ovnstekte båtpoteter, remulade. erteblandingen og en sitronskive

«Schnitzel er enkel og god mat!»

[/two-thirds]

 

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 28

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter