Vurdering

4.4
(17)

Sylta beter

Naturen bugnar av godsaker og det er tid for å sylte. Eg syltar både bær, frukt og grønsaker. Sylta beter er ein favoritt. Prøv det!

Du trenger:

  • 1 kg beter
  • 3 l vann
  • 3 ts salt
Lake :
  • 3 dl eddik klar 7 %
  • 3 dl vann
  • 4 dl sukker

Slik gjør du:

Vask og skrubb betene godt under kaldt vann. La stilken sitte på. Kok rødbetene i lettsalta vann i ca. 40 minutter.

Tøm ut vannet betene har kokt i og ha over kaldt vann. Skrell betene når de lunkne. Kutt de i skiver og ha de i rene glass.

Lag laken ved å koke opp edikk, vann og sukker. Kok til sukkeret er løst opp. Hell laken over betene.

Skru lokkene på glassene. Når glassene er avkjølte lagres de kaldt. I tette rene glass er betene holdbare i ca. 3 måneder

«Sylta beter er supergodt!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 17

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter