[one-third-first]
Du trenger:
- 1 dl hvitvinseddik
- 1 dl sukker
- 3 dl vann
- 1 rødløk
- 1 gulrot
- 400 g laks
- 6 pepperkorn
- 1 nellikspiker
- 1 laurbærblad
- 1 boks seterrømme
- 3 ss raspa pepperrot
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Del opp laksen i store gaffelbiter. Dryss salt over laksebitene og la det ligge i 10 minutter.
Kok opp eddik, sukker, vann, laurbærblad og hel pepper. La det koke til sukkeret er oppløst.
Skjær løk i tynne skiver og skjær fine strimler av gulrot med potetskreller/ ostehøvel. Ha dett oppi laken og la det trekke i ca. 1 minutt.
Ta opp løken og gulrot med en hullsleiv. Putt laksen i et tett glass med lokk. Hell den varme laken over laksen. Sørg for at laksen blir dekket av laken. La stå kjølig i et døgn.
Lag pepperrotkrem. Skrell og finriv pepperrot. Pisk seterrømmen til den blir stiv. Tilsett pepperrot og bland sammen.
Server sylta laks med pepperrotkrem, flatbrød og syltet løk og gulrot
«Sylta laks er en deilig og eksklusiv forrett med historisk sus. Det ble blant annet servert på Eidsvoll i 1814. Prøv du også!«
[/two-thirds]