Vurdering

4.5
(12)

Tiramisu

Tiramisu er en av de mest kjente og populære italienske dessertene, og det er ikke uten grunn. Den er enkel å lage, skal ikke stekes og smaker helt fantastisk!

Du trenger:

  • 2 eggeplommer
  • 2 ss sukker
  • 250 g mascarponeost
  • 1 ts revet sitronskal
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss amaretto, marsala eller konjakk
  • 8 (ca. 80 g) savoiardi (fingerkjeks)
  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 ss kakaopulver

Slik gjør du:

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene, osten og sitronskallet i eggedosisen, og bland det godt sammen til en klumpfri krem.

Sett klar fire glass eller dessertskåler. Ha kaffe og amaretto i en bolle. Knekk kjeksene i lengder som passer i bunnen av glasset eller dessertskålen.

Dypp kjeksene kjapt i kaffeblandingen, og legg et lag kjeks i bunnen av glasset. Ha over ostemasse, legg et nytt lag til med kjeks og så ostemasse på toppen. Sikt over et lag med kakaopulver, og avkjøl i minst 4 timer. Den blir ekstra god dersom den får stå over natten.

«Porsjons-tiramisu – enkelt og godt!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 12

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter