[one-third-first]
Du trenger:
- 4 ss olje
- 3 hvitløksfedd
- 400 g hermetiske tomater
- 5 dl vann eller kraft
- 230 g kikerter (ferdig kokte)
- 1 ts røkt paprikapulver ( kan sløyfes)
- 1/2 ts chilikrydder
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 paprika
- 2 ss tomatpure
- 80 g chorizopølse
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Varm oljen i en gryte på middels varme, ha i finhakket hvitløk og stek sakte til den får litt farge. Ha i tomatene, tomatpureen, krydder, sukker og kraft/vann.
Mos halvparten av kikertene til pure med en blender. Skjær paprika i fine små strimler. Ha kikertpureen i suppa og kok opp.
Bruk en stavmikser og mos suppa helt fin. Tilsett så de hele kikertene og paprikastrimlene.
Skjær chorizopølsa i små biter, og sprøstek bitene i en stekepanne.
La suppa koke ca. 15 minutter. Server suppa rykende varm med sprøstekt chorizopølse på toppen. Ha gjerne over litt god olivenolje før servering
«Sunn og smaksrik suppe!»
[/two-thirds]