[one-third-first]
Du trenger:
- 800 g torskefilet
Skalldyrsaus:
- 2 ss olje
- 200 g skall fra reker
- 1 løk
- 1 gulrot
- 1 kvast selleri
- 1 ss tomatpure
- 3 dl fløte
- 1 dl vann
- 1 dl hvitvin eller eplesider
Garnityr:
- reker
- vårløk
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Lag skalldyrsausen. Kutt grønnsaken i små biter. Varm 2 ss olivenolje i en gryte. Ha i grønnsakene og rekeskallet. Fres dette godt noen minutter. Det kan godt bli litt svidd, da dette gir en god smak.
Ha i hvitvin/eplejuice og kok videre 5 minutter. Ha i fløte, vann og tomatpure. Kok en time. Sil sausen og smak til med salt og pepper.
Lag potet- og sellerirotmos. Oppskriften finner du her.
Del torskefileten i fire og stek den i godt smør. Når den begynner og flake seg er den ferdig.
Server med potet- og sellerirotmos, skalldyrsaus, vårløk og reker.
«Skalldyrsaus passer perfekt til torsk og annen hvit fisk!»
[/two-thirds]