Vurdering

4.8
(16)

Torsk med skalldyrsaus og potet- og sellerirotmos

Fersk pannestekt torsk med skalldyrsaus smaker nydelig. Denne sausen er fantastisk god og kan brukes til alle typer hvit fisk med godt resultat.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 800 g torskefilet

Skalldyrsaus:

  • 2 ss olje
  • 200 g skall fra reker
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 kvast selleri
  • 1 ss tomatpure
  • 3 dl fløte
  • 1 dl vann
  • 1 dl hvitvin eller eplesider

Garnityr:

  • reker
  • vårløk

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Lag skalldyrsausen. Kutt grønnsaken i små biter. Varm 2 ss olivenolje i en gryte. Ha i grønnsakene og rekeskallet. Fres dette godt noen minutter. Det kan godt bli litt svidd, da dette gir en god smak.

Ha i hvitvin/eplejuice og kok videre 5 minutter. Ha i fløte, vann og tomatpure. Kok en time. Sil sausen og smak til med salt og pepper.

Lag potet- og sellerirotmos. Oppskriften finner du her.

Del torskefileten i fire og stek den i godt smør. Når den begynner og flake seg er den ferdig.

Server med potet- og sellerirotmos, skalldyrsaus, vårløk og reker.

«Skalldyrsaus passer perfekt til torsk og annen hvit fisk!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.8 / 5. Antall stemmer: 16

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter