Vurdering

4.4
(29)

Torsk med søtpotetpure

Du trenger:

  • 800 g torskefilet med skinn
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • nøytral olje til steking
Soyasmør:
  • 2 ss soyasaus
  • 80 g smør
  • 1/4 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts revet ingefær
  • 2 ss hakket persille
Søtpotetpuré:
  • 800 g søtpotet
  • 2 ss fløte
  • 2 ss smør
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

Søtpotetpuré: Skrell søtpotetene og del de i terninger. Kok de helt møre. Sil av vannet og damp de tørre i kjelen ved å la den stå på platen litt uten lokk.

Mos søtpotetene godt med en stavmikser eller for hand og ha i smør og melk. Smak til med salt og pepper.

Soyasmør: Brun smøret nøttebrunt, men pass på at det ikke blir brent. La smøret stå og avkjøle seg litt.

Finhakk løk og hvitløk, og riv ingefæren på et rivjern. Ha løk, hvitløk, soyasaus og ingefær i smøret. La det stå og trekke litt, men det må ikke koke. Finhakk persille og ha den i rett før servering.

Skinnstekt torsk: Skrap skinnet godt for skjell. Dryss godt med salt på fisken og la den ligge slik i ca. 20 minutter. Skyll den så i kaldt vann og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Saltet gjør fisken fastere.

Skjær fisken i porsjonstykker. Ha  ca. 2 ss nøytral olje i en stekepanne og varm til middels varme. Legg fisken med skinnsiden ned og stek ca. 7 minutter til skinnet er sprøtt. Snu stykket siste minuttet og stek på andre siden. Krydre med litt salt og pepper. Fisken er klar når den flaker seg.

Server fisken med søtpotetpure, soyasaus og gjerne asparges eller andre grønnsaker.

 

«Nydelig fiskemiddag!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 29

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter