Du trenger:
- 700 g torskefilet (helst loin)
- 1-2 røde chili (habanero eller annen sterk chili)
- 5 hvitløksfedd
- saft fra 1/2 lime
- 3 ss soyasaus
- 2 ss fiskesaus
- 2 ss sukker
- 1 ss tomatpure
- 3 ss olje
- 100 g vårløk
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Ha torskefileten i en form.
Finhakk chili og hvitløk, og ha det i en bolle. Ha i resten av ingrediensene og kjør det med en stavmikser til ønsket konsistens. Sausen kan godt være litt grov.
Hell halvparten av sausen over fisken og stek den i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.
Ta fisken ut av stekeovnen ut og hell over resten av sausen. Server gjerne med ris og stekt paprika og løk, eller andre grønnsaker etter smak.
«Sterk og smaksrik torskemiddag!»
