Du treng:
- 600 g eple
- 80 g sukker
- 1 dl vatn
- 1 ss sitronsaft
- 2 eggekvitar
Vaniljesaus
- ½ liter mjølk
- 3 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 1 vaniljestong
- 2 ts potetmjøl
Slik gjer du:
Reinsk og skrell epla. Kok dei i vatn til dei er heilt møre. Mos epla og ha i sukker og sitronsaft. Avkjøl mosen.
Pisk eggekvitane stive og ha i mosen. Pisk vidare i ca. 10 minutt til han vert luftig og stiv.
Lag vaniljesaus. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Rør inn potetmjølet. Varm mjølka til kokepunktet, og ha litt og litt i eggedosisen mens du rører.
Visp over svak varme til sausen tjuknar. Han må ikkje koke. Del vaniljestonga på langs og skrap ut frøa. Rør frøa inn i sausen.
Ha trollkremen i dessertglas og server med vaniljesaus.
«Frisk og nydeleg dessert!»
