Vurdering

5
(3)

Tyttebærfromasj

Jeg synes tyttebær er fantastisk godt og bruker det så ofte jeg kan i matlaging. Tyttebærfromasj er herlig dessert som gir en frisk og god avslutning av et måltid.

[one-third-first]

Du trenger:
  •  170 g tyttebær
  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 20 g smør
  • 2 dl fløte
  • 1 ss sukker

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Knus tyttebærene i en foodprocessor og ha de over i en sil og klem ut saften. Skill to av eggene og sett eggehvitene til side. Knekk det tredje egget og ha det sammen med eggeplommene, tyttebærsaft og sukker i en stålbolle.

Sett så bollen over vannbad og pisk til det tykner. Visp så inn smøret og pisk kraftig til kremen blir tykk. Sett til avkjøling.

Pisk de to eggehvitene stive i en bolle. Ha 1 ss sukker og fløte i en annen bolle og pisk det til krem. Vend den stivpiskede eggehviten inn i tyttebærkremen. Vend deretter kremen inn i tyttebærkremen.

Ha fromasjen i fine glass og sett til avkjøling i kjøleskap til fromasjen er stiv. Dette tar minst 4 timer.

Stekes på 230 grader i ca. 10 minutter. 

Avkjøl bollene på rist. Del bollene i to og fyll med pisket krem, vaniljekrem, syltetøy eller bær. Dryss over melis rett før servering.

«Saftige fastelavnsboller!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter