Du trenger:
- 500 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1/2 pakke tørrgjær
- 3,5 dl vann
Fyll:
- 100 g smør
- 8 fedd hvitløk
- 1 stor kvast bladpersille
- egg til pensling
- havsalt
Slik gjør du:
Ha det tørre i en bolle. Lunk vannet til 37 grader og ha det i det tørre. Kna deigen godt i ca. 5 minutter.
La deigen heve i ca. 1 time. Kjevl deigen til et rektangel på 30×45 cm.
Bland romtemperert smør med hvitløk og hakket persille. Smør dette over halve rektangelet. Brett den delen som ikke er smurt over, og skjær i 12 remser.
Ta en remse og tvinn den noen ganger. Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene.
Legg knutene på en stekeplate med bakepapir, og la de heve på en lun plass i ca. 40 minutter. Pensle med egg og strø på litt havsalt.
Stek midt i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter. Server inntil suppe, salat eller som lunsj.
«Nydelige urteknuter!»
