Du trenger:
- 3 egg
- 3 dl sukker
- 1,5 dl nøytral olje
- 3 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 1 ss kanel
- 4,5 dl raspet gulrot
- 200 g valnøtter
- 100 g sukker
- 1 ss smør
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Ha egg og sukker i en bolle og pisk til eggedosis. Ha i olje og sikt inn hvetemel, kanel og bakepulver. Vend inn raspet gulrot.
Grovhakk valnøttene og ha de i en stekepanne sammen med sukkeret. Varm opp til sukkeret smelter. Vend valnøttene inn i det smeltede sukkeret. Ha i smøret og bladd det inn.
Ha røren i en godt smurt form på ca. 22 cm. Sett kaken midt i ovnen og stek ca. 20 minutter. Fordel valnøttene på toppen av kaken og stek videre i ca 25 minutter
Server kaken med ostekrem eller piska fløte.
«Nydelig kake!»
