Betalt samarbeid med Hennig-Olsen is
Du trenger:
- 1 boks vaniljeis
- 1,5 dl sukker
- 1,5 dl vann
- 10 tørka aprikoser
- 8 tørka fiken
- 1 vaniljestang
- 1 stjerneanis
- 1 nellik spiker
- 1 kanelstang
- 1/2 lime
- 1/2 ts potetmel
- 12 mandler
Slik gjør du:
Kok opp sukkerlake. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og krydderne i sukkerlaken. La det koke noen minutter.
Del aprikoser og fiken i grove biter og ha de i sukkerlaken. La det koke i 5-10 minutter. Rør potetmelet ut i 2 ss kaldt vann og tilsett det i sausen for å tykne den. Gi sausen et kjapt oppkok.
Ha i saften fra en halv lime. Ta ut kanelstangen, nellikspikeren og stjerneanisen.
Sausen blir best dersom den står i kjøleskapet over natten.
Ta ut vaniljeis av frysen og la den stå i romtemperatur i ca. 20 minutter til den er myk.
Grovhakk mandlene. Ha iskrem i desserttallerken, hell over fiken- og aprikossaus og dryss over hakkede mandler. Serveres umiddelbart!
«Iskrem med julens smaker!»
