[one-third-first]
Du trenger:
- 125 g smør
- 2 1/2 dl vann
- 125 g hvetemel
- 3-4 egg
- 100 g mørk sjokolade
- valgfri is
- bjørnebær eller multer
- melisdryss
Slik gjør du:
Kok opp smør og vann i en kjele. Sikt melet først og ha alt samtidig oppi kjelen, mens den fortsatt står på plata. Rør til deigen samler seg og slipper bunnen. Ta kjelen av plata og avkjøl den litt.
Halvpisk ett egg om gangen i en bolle, og rør så litt og litt inn i deigen. Det er viktig å være forsiktig, så ikke det ikke kommer for mye egg i deigen på en gang. Deigen må ikke bli så tynn at den flyter utover.
Når deigen har riktig konsistens lager du runde emner med to dessertskjeer. Legg emnene på en smurt stekeplate. Emnene hever mye under steking så ha god avstand mellom dem.
Stekes midt i ovnen på 205 grader i 20-25 minutter. Når vannbakkelsene er ferdig stekt så skal de avkjøles på en rist.
Smelt sjokoladen i vannbad ved å ha en bolle i en kjele med kokende vann. Grovhakk sjokoladen og ha det i bollen. Rør til sjokoladen er helt smeltet. Del vannbakkelsene i to og dypp toppen i sjokoladen. Avkjøl til sjokoladen stivner.
Ha iskremen ut av kjøleskapet i ca. 15 minutter. Lag fine kuler med iskrem, og ha en iskremkule på hver vannbakkelsbunn. Legg på toppen. Server med en gang eller sett de i frysen til de skal serveres. Pynt med melisdryss før servering. Server gjerne med friske bjørnebær.
«Herlige vannbakkels med deilig is og bær!»
[/two-thirds]