Du trenger:
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1 løk
- 2 hvitløkfedd
- 150 g kål
- 2 gulrøtter
- 50 g tørka glassnudler
- 12 blad filodeig
Saus:
- 3 ss fiskesaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss honning
- 4 ss soyasaus
Slik gjør du:
Stek kjøttdeigen i en stekepanne på svak varme. Ha i finhakket løk og hvitløk, revet gulrot og finsnittet kål. Stek videre i ca. 5 minutter. Kok glassnudlene etter anvisning på pakka og ha de i kjøttdeigen.
Bland sammen ingrediensene til sausen. Ha sausen i stekepanna og bland den godt inn i kjøttdeigen.
Tin filodeigen og legg den på benken foran deg med spissen mot deg. Legg to spiseskjeer med fyll litt inn på flaket, og rull stramt sammen til halvvegs inn på flaket. Brett spissene inn mot midten og rull den stramt videre. Ha litt egg på spissen og fest den til vårrullen.
Du kan steke vårrullene i stekeovn eller frityrsteke de:
I stekeovn: Legg vårrullene på bakepapir med skjøten ned og pensle de med olje. Stek midt i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter.
I frityr: Friter vårrullene ved å varme opp matolje til middels høy varme i en dyp stekepanne eller gryte. Du kan sjekke at oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv eller spisepinne opp i oljen. Oljen er varm nok når det bobler oppover pinnen når du dypper den i oljen. Legg vårrullene opp i oljen og friter i ca. ti minutter eller til de er gylne og sprø. Ta vårrullene opp med hullsleiv og la de renne fra seg på matpapir.
Server vårrullene med ris, søt chilisaus og en god salat.
«Knallgode vårruller!»
