Vurdering

4.6
(5)

Vegansk sommerdrøm med marengs

Idyll jordbæris med marengs, friske bær og bærsaus er en frisk, god og sommerlig dessert som faller i smak hos de aller fleste. Den nye Idyll jordbærisen fra Hennig-Olsen Is er vegansk, men har konsistens og smak som vanlig iskrem. Kombinert med veganske marengs og herlige friske bær får du en super sommerdessert!

[one-third-first]

Du trenger:
  • 2 bokser Idyll jordbæris
  • 1 kurv friske bringebær
Marengs:
  • 90 g lake fra en kikertboks
  • 100 g sukker
  • 1 ts sitronsaft
  • 1/4 ts salt
Bærsaus:
  • 400 g frosne bringebær
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl vann
  • 1/2-1 ts potetmel
  • 2 ss vann

 

I samarbeid med:

[/one-third-first]

[two-thirds]

ANNONSE

Slik gjør du:

Lag marengsen: Visp kikertlake og eddik til stivt skum med elektrisk visper. Det tar ca. 10 minutter. Tilsett litt og litt sukker, mens du visper videre i ca. 6 minutter. Ha i salt og visp 1 minutt til. Fyll røren i en sprøytepose og lag fine små topper på en stekeplate med bakepapir. Stek i 2-3 timer på 90 grader.

Lag bærsausen: Kok opp sukker og vann. Ha i de tinte bringebærene og kok i noen minutter. Sil bærene og kast frøene. Ha sausen tilbake i en kjele. Bland potetmel med litt vann og ha det i sausen for å tykne den.

Ta ut boksene med Idyll jordbæris ca. 20 minutter før du skal spise den. Fordel isen i 4 dessertskåler. Ha friske bringebær og marengstopper på isen, og hel over bærsausen. Server umiddelbart og nyt!

Les mer om Idyll fra Hennig-Olsen Is her!

«Herlig vegansk sommerdessert!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.6 / 5. Antall stemmer: 5

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter