Du trenger:
- 2 ss olje
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 1 paprika
- 1 chili
- 1 ss koriander
- 2 ss spisskummen
- 2 ss paprikapulver
- 1 ss sukker
- 1 dl vann
- 2 bokser knuste tomater
- 2 ss tomatpure
- salt og pepper etter smak
- 250 g kokte kikerter
- 400 g kokte kidney bønner
- 400 g middagsost
Betalt samarbeid med Rørosmeieriet
Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk og chili. Kutt paprika og gulrøtter i biter. Ha oljen i en gryte og fres grønnsakene myke i ca 5. minutter. Ha i krydder, sukker og rør dette godt inn.
Tilsett tomatene, tomatpureen og vannet. Smak til med salt og pepper. Kok dette i ca ti minutt.
Ha de kokte bønnene i gryta. Del osten i små biter og rør inn osten tilslutt. Server med ris, nachos eller poteter. Ha gjerne litt økologisk rømme fra Rørosmeieriet inntil.
«Smaksrik vegetargryte med Middagsost!»
