Vurdering

4.2
(33)

Viltgryte med seterrømme

Du trenger:

  • 1 løk
  • 2 ss smør
  • 1,2 kg renskåret reinsdyrkjøtt fra lår eller bog
  • 1 l viltkraft
  • 250 ml seterrømme
  • 4–5 skiver brun geitost
  • 3 ss soyasaus
  • 150 g sopp
  • 1 ss smør
  • salt
  • pepper
  • hvetemel (eller maisenna)

Slik gjør du:

Finhakk løken og stek den myk og blank i smør. Skjær kjøttet i passe store terninger, og brun det sammen med løken. Smak til med salt og pepper.

Slå det brunede kjøttet og løken over i en jerngryte. Hell over viltkraft, og la det småkoke i ca. 1 time.

Tilsett seterrømme og geitost, og jevn sausen med hvetemel eller maisenna til den er passe tykk. La det koke i 30 minutter.

Ha soppen i en tørr panne og stek til den har væsket seg og blitt tørr igjen. Bland inn 1 ss smør i soppen og ha den i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Server med poteter og rørte tyttebær.

«Så enkelt og godt!» 

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 33

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter