Vurdering

4.4
(96)

Viltgryte med sopp

Fantastik god viltgryte med Crème Fraîche og sopp. Serverast med poteter og tytebær.

Du trenger:

  • 1 løk
  • 2 ss smør
  • 1,2 kg renskåret reinsdyrkjøtt fra lår eller bog
  • 7 dl viltkraft
  • 250 ml Creme Fraiche
  • 6 skiver brun geitost
  • 3 ss soyasaus
  • 150 g sopp
  • 1 ss smør
  • salt
  • pepper
  • 1-2 ss hvetemel (eller maisenna)
  • 1/2 dl vann

Slik gjør du:

Finhakk løken, og stek den myk og blank i smør. Skjær kjøttet i passe store terninger, og brun det sammen med løken. Smak til med salt og pepper.

Ha det brunede kjøttet og løken i en jerngryte. Hell over viltkraft, og la det småkoke i ca. 1 time.

Tilsett Crème Fraîche, geitost og soyasaus. Bland hvetemel i 1/2 dl vann og jevn sausen til den er passe tykk. Smak til med salt og pepper, og la det koke i 30 minutter.

Ha soppen i en tørr panne. Stek til soppen har væsket fra seg og blitt tørr. Bland inn smør i soppen. Legg soppen på toppen av viltgryta rett før servering. 

Server med poteter og  tyttebær.

«Supergod reinsdyrgryte!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 96

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter