Du trenger:
- 1 løk
- 2 ss smør
- 1,2 kg renskåret reinsdyrkjøtt fra lår eller bog
- 7 dl viltkraft
- 250 ml Creme Fraiche
- 6 skiver brun geitost
- 3 ss soyasaus
- 150 g sopp
- 1 ss smør
- salt
- pepper
- 1-2 ss hvetemel (eller maisenna)
- 1/2 dl vann
Slik gjør du:
Finhakk løken, og stek den myk og blank i smør. Skjær kjøttet i passe store terninger, og brun det sammen med løken. Smak til med salt og pepper.
Ha det brunede kjøttet og løken i en jerngryte. Hell over viltkraft, og la det småkoke i ca. 1 time.
Tilsett Crème Fraîche, geitost og soyasaus. Bland hvetemel i 1/2 dl vann og jevn sausen til den er passe tykk. Smak til med salt og pepper, og la det koke i 30 minutter.
Ha soppen i en tørr panne. Stek til soppen har væsket fra seg og blitt tørr. Bland inn smør i soppen. Legg soppen på toppen av viltgryta rett før servering.
Server med poteter og tyttebær.
«Supergod reinsdyrgryte!»
