Vurdering

4.7
(3)

Vørterbrød

Du trenger:

  • 250 g fint rugmel
  • 120 g fint hvetmel
  • 7 g tørrgjær
  • 2 ss sirup
  • 1 ss sukker
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vørterøl
  • 5 g salt

Slik gjør du:

Bland sammen mel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Ha øl, melk, sirup og sukker i en gryte og varm det opp til ca. 38 grader. 

Bland så væsken i det tørre og elt med en kjøkkenmaskin eltekrok i ca. 5 minutter. Hev til neste dag. 

Del så deigen i to og lag runde brød. Prikk med en gaffel og stek ca. 30 minutter på 220 grader. 

«Saftige vørterbrød!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter